Musaca gratinata cu sos si cascaval

de Gherca Daniela in Mancaruri cu carne, 10 Oct 2016 | 3071 vizualizari

 

O Musaca tare buna, gustoasa, frumos gratinata si pe placul tuturor!

 

INGREDIENTE

  • 1.5kg carne amestec porc/vita
  • 6 cartofi mari taiati felii si presarati cu sare si piper
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mic
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 4 oua
  • ulei pentru uns
  • 1 lingura pesmet
  • Pentru sos:
  • 2 oua
  • 100ml iaurt
  • 200g cascaval ras
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura bulion
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca gratinata cu sos si cascaval:

Pentru inceput curatam ceapa, o taiem marunt si o calim cateva minute cu putina sare in 2-3 linguri de ulei,  pe urma adaugam carnea si calim totul impreuna pana cand carnea s-a inmuiat suficient (cca.20-25 minute), condimentam dupa gust cu sare,piper si cimbru apoi o dam deoparte si lasam sa se raceasca complet.

Cand compozitia de carne este rece, scurgem surplusul de grasime daca s-a format, apoi adaugam ouale, patrunjelul, morcovul ras si amestecam pana cand compozitia s-a legat frumos, in caz ca este prea moale si nu s-a legat suficient, adaugam 1 lingura de pesmet.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet punem un rand de cartofi, apoi jumatate din cantitatea de carne, inca un rand de cartofi, restul de carne si la final inca un rand de cartofi. Invelim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru cca.30 minute.

Intre timp preparam un sos din cele 2 oua, faina, iaurtul si bulionul, iar cand musacaua noastra este aproape gata, descoperim tava de folie si turnam sosul, apoi presaram cascaval ras toata suprafata.

Dam din nou la cuptor pentru cca.10 minute pana cand musacaua noastra este frumos gratinata deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu este nevoie sa fierbem cartofii inainte, ei se gasesc frumos si asa!

2

Carnea calita trebuie sa fie complet rece cand adaugam ouale, altfel cu se va lega si nu v-a mai avea o textura frumoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca gratinata cu sos si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

anca_rm 1

11.10.2016, 10:55

ce faina ti-a iesit

Ancutsa 1

12.10.2016, 13:25

Tare frumoasa si gustoasa, imi place cum se vad straturile!

RuxyRux 1

24.10.2016, 21:54

Frumoasa si gustoasa!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Moussaka